.

   Hem  

  Arkiv

  Gårdsbutiken

  Ny artikel - 4 april

  Kontakt / om oss

  Ämnen som intresserar oss


Uppsälje by
Gamla mått
Gamla prylar
Gamla mynt
Gamla böcker
Kultur- o idehistoria
Konsthantverk
Ved och sånt

  Övrigt


Gårdens historia
Bäversjön

Uppdaterad 2010-09-11

.

Sommaren håller på
            att rinna iväg

Den underbara sommaren är så gott som slut. En föraning om hösten går att skönja i färgen på björkens löv. På verandan ser sommarblommorna lite hängiga ut, ty det har varit frostnätter.
Sommarblommorna på verandan börjar se lite hängiga ut på grund av några frostnätter.           
              Här och var skymtar höstens färger framLammen i hagen har växt till sig och är stora nu. Det är bara fyra veckor kvar tills de ska åka iväg. Men ännu så länge har de en härlig tid i sin hage.


Lammen har ännu en härlig tid i hagen.Minsta lammet får bo kvar hos oss fram till jul. Hon är så liten. Fick inte tillräckligt med mjölk av sin mamma den första tiden eftersom hon var nr tre i syskonskaran. Men hon bryr sig inte. Det är så roligt att springa omkring i hagen tillsammans med de andra lammen - och hon får ju vara kvar hos oss mycket längre än sina syskon.


Minsta lammet får bo kvar hos oss fram till jul.Stortackan börjar bli gammal nu. Hon föddes våren 2006 och är den första av våra ledartackor som är född på gården. Det är märkligt hur kloka ledartackorna är. De vet precis vad som är bäst för fårflocken, och lotsar flocken på ett sätt som gagnar varje individ. Fåren är smartare än vi människor. De ser alltid till att få en klok ledare.


Stortackan - en klok tacka - fyller fem år till våren och är därmed drygt medelålders. 


Tacka nr 59 tar igen sig efter att ha betat i hagen. Hennes lamm söker sig gärna till sin mor när det är vilopaus. 


Fotografens kameraremm ser så intressant ut. Går den att äta månne? 


Det var längesedan gårdspumpen pensionerades. Nu står den i sin rabatt och tar igen sig hela dagarna.Sonesgården den 11 september 2010

Lennart Castenhag