.

   Hem  

  Arkiv

  Gårdsbutiken

  Nyinlagda artiklar

  Kontakt / om oss

  Ämnen som intresserar oss


Uppsälje by
Gamla mått
Gamla prylar
Gamla mynt
Gamla böcker
Kultur- o idehistoria
Konsthantverk
Ved och sånt

  Övrigt


Gårdens historia
Bäversjön

Uppdaterad 2012-05-03

.

FlasklammAv de tio lamm vi fick i år visade det sig att ett blev flasklamm. Hon var inte framfusig nog mot sina två syskon - och finns det bara mat åt två samtidigt gäller det att ta för sig. Om hon någon gång blev först på plats att dia blev hon undanknuffad av syskonen. Hon vande sig sedan att gå åt sidan när syskonen kom.

Vällingen hade hon lite svårt för i början, men undan för undan fann hon sig tillrätta med nappflaskan. Det värsta var att hon hade för vana att stiga åt sidan när andra lamm kom i närheten och detta beteende höll i sig även med nappflaskan. För oss människor gällde det därför att hålla henne avskild under måltiden så att hon i lugn och ro fick sörpla i sig sin välling.

Nu har vårt flasklamm vant sig vid nappflaskan och hon har vuxit till sig. Hon backar inte längre när andra lamm kommer i närheten under måltiden. När det är dags för mat ropar vi på henne och då svarar hon från fårhagen, sen sätter hon av i full fart för att möta oss.

På vänster sida på nosen har hon en svart prick. Gissa vad vi kallar henne?Vid vällingdags blir det trängsel, men med lammgodis går det att upprätthålla ordning.Den regniga aprilmånaden var jobbig. Hoppas maj bjuder på sol och värme så att det blir grönt i hagarna.

Sonesgården den 3 maj 2012

Lennart Castenhag